Telefonie stijgt weer als communicatiemiddel | Altijd Antwoord
Telefonie stijgt weer als communicatiemiddel

Telefonie stijgt weer als communicatiemiddel

We bellen weer meer dan voorheen! Sinds de uitbraak van het Coronavirus is ons bel- en surfgedrag aanmerkelijk veranderd ten opzichte van voor die tijd. In voorgaande jaren daalde het aantal belminuten, in 2020 was er juist sprake van een opvallende stijging. Dat meldt Emerce, het vakblad in de E-Commerce branche dat aandacht besteedde aan een publicatie van toezichthouder ACM (De Autoriteit Consument en Markten).

Meer belminuten

Het aantal mobiele belminuten in 2020 komt op 43 miljard minuten. Dit is een stijging van 42 procent ten opzichte van 2019. In de jaren tussen 2016 en 2019 lag het aantal mobiele belminuten nog op zo’n 30 miljard. Ook de belminuten voor vaste telefonie steeg vorig jaar voor het eerst in vijf jaar met 5,5 procent naar 9,4 miljard minuten. In de voorgaande vijf jaar daalde het aantal belminuten voor vaste telefonie daalde met gemiddeld 14 procent. Ook het gebruik van mobiele data steeg fors, omdat we meer mobiel gingen surfen. In 2020 verbruikte Nederland voor het eerst bijna een biljoen MB aan mobiele data, een stijging van 25 procent ten opzichte van 2019. SMS-en werd veel minder populair. Daar zette de dalende trend voort. Er werden 15 procent minder SMSjes verstuurd.

Bereikbaarheid

Telefonie blijft een belangrijk communicatiemiddel om elkaar en bedrijven of instellingen te bereiken. Voor het informeren, bijpraten, een bestelling te plaatsen of om een servicevraag te stellen. De bereikbaarheid van ZZP-ers, bedrijven en instellingen blijft daarmee onder druk staan. Sinds het afstandwerken is die druk alleen maar toegenomen. Er is daarmee een toenemende behoefte aan aandacht voor bereikbaarheid. “Het moet voor ons gewoon goed geregeld zijn”, vertelt Bernard Nuijten van het gelijknamige installatiebedrijf. “Zowel voor storingen, offerteaanvragen als voor terugbel notities maken we al jarenlang naar tevredenheid gebruik van Altijd Antwoord. Bereikbaarheid is gewoon op te lossen met een goede en vertrouwde partner“.

Leave a Reply